En dag på Liseberg

Liseberg är ett nöjesfält som många känner till och som många tycker om att besöka när de är i Göteborg. Det som är så roligt med Liseberg är att det finns ett brett utbud av karuseller och åkattraktioner men de har även trevliga restauranger, små butiker och hjul som du kan spela på. När du besöker Liseberg vet du alltså att det finns något för alla i familjen eller sällskapet. De som inte gillar att åka karuseller kan strosa runt bland de olika butikerna och kanske spela på ett hjul eller två om känslan skulle falla in. Vid entrén finns möjlighet att enbart betala inträde eller att även köpa ett åkband eller några kuponger för de som är mer intresserade av att åka karusellerna.

Karuseller och åkattraktioner

När du besöker Liseberg har du möjlighet att testa på en hel del roliga attraktioner och karuseller. Till exempel kan du testa att åka Kanonen eller Balder om du gillar berg- och dalbanor. Är du istället mer intresserad av något som roterar är Slänggungan ett hett tips eller varför inte Tekopparna eller Jukebox. Vill du testa något där du kanske blir lite blöt och helt enkelt får åka på vatten kan så kan Colorado eller FlumeRide vara en idé.

Det finns ett brett utbud av karuseller, både för stora och små. För de allra minsta har de till exempel Farfars bilar som brukar vara mycket uppskattade. Runt nöjesparken går strövar också Lisebergskaninerna omkring. Man kan hälsa på dem och det bukar vara barnens höjdpunkt.

Restauranger

Är du intresserad av att äta något gott på en restaurang när du är på Liseberg borde du besöka Lisebergs Wärdshus. Denna restaurang har ett brett utbud av god mat, både för stora och små. Är du ute efter något snabbare finns även snabbmatskedjor som du kan besöka lite här och var i området.

Butiker

På Liseberg finns det även en hel del härliga butiker där du kan hitta gott godis, roliga souvenirer samt fin inredning. Dessa butiker är extra mysiga att besöka kring jul då det även finns en mysig marknad inne på nöjesfältet. Det som är bra med butikerna är att de passar stora såväl som små. De mindre uppskattar säkert godis och andra goda saker medan de äldre kan njuta av de fina prylarna som finns att köpa.