Göteborgs skärgård

Att åka utomlands på sommaren är det många som gör men de flesta är nog eniga om att när det är fint väder finns det inte mycket som slår den svenska skärgården. Just Göteborgs skärgård är oerhört charmig och förutom att det generellt är en härlig miljö att vistas i finns det även många roliga och spännande saker att hitta på i skärgården. Det finns något för alla: de som vill slappa på klipporna i solen kan göra det och de som hellre vill hitta på någon aktivitet hittar också något. Här kommer några tips på vad du kan göra när du besöker Göteborgs skärgård.

De olika öarna

Det finns flera olika öar i Göteborgs skärgård som är värda ett besök. Några exempel är Hönö, Grötö och Vrångö. Alla tre är oerhört mysiga och trevliga att besöka, särskilt på sommaren. Utbudet av aktiviteter, butiker och bra badställen varierar lite mellan de olika öarna. Grötö är till exempel en ö på vilken det inte finns någon biltrafik och just att komma bort från trafiken kan vara mycket skönt när du ska besöka skärgården. På Hönö finns det en hel del butiker och roliga aktiviteter som du kan ta dig för. Vrångö i sin tur är en mycket charmig och genuin ö som inte ligger långt bort från staden Göteborg.

Aktiviteter, god mat och shopping

Om du är ute efter att hitta på en del om dagarna kan Hönö vara ett bra ställe för dig att besöka. På denna ö har du nämligen möjlighet att klättra, paddla kajak och gå på ett fiskemuseum till exempel. När du är hungrig finns det flera härliga restauranger och kaféer som serverar goda pizzor, smarriga mackor samt fina bakverk. Är du sugen på att shoppa finns det cirka 30 butiker på denna ö som du kan gå och titta i.

Lugn och avkoppling

Är du ute efter att komma bort, längtar efter att få ta det lugnt och ta ett break från all den trafik som du dagligen möts av så kan till exempel Grötö vara ett bra alternativ. Grötö är en mycket liten ö och det finns inga bilar och ytterst få invånare. Där finns en liten mysig gästhamn och en fantastiskt vacker sandstrand som du kan slappa på när du besöker ön.

Närhet

Har du inte möjlighet eller tid att åka så långt från Göteborg kan Vrångö vara ett mycket bra alternativ. Det bor bara runt 400 personer på ön så lugnet är ett faktum. Här finns många bra möjligheter till bad och även flera vackra skyddade naturreservat. Dessutom finns det en hel del fina promenadslingor där du kan gå långa mysiga promenader. Gillar du sport så finns det både fotbolls- och tennisplan men även Vrångöhuset som erbjuder flera olika aktiviteter. Hit kan du åka och övernatta på bland annat vandrarhemmet som finns på ön. Njut av ö-livet och koppla bort alla måsten för en stund. Närmare havet går det inte att komma.