Restauranger och caféer

Det finns ett stort utbud av restauranger i Göteborg och här kan du äta allt från klassisk svensk husmanskost till mer exotiska rätter. Om du har besökt Göteborg tidigare kanske du redan har lite koll på olika restauranger och caféer, men det finns alltid fler ställen som du kan bekanta dig med. Oavsett om du behöver ett bra ställe för ett lunchmöte, en fika med väninnan eller ett fredagsställe för en AW så finns det många bra ställen att gå till. Här kommer några tips på mysiga caféer och trevliga restauranger som kan vara kul att besöka när du är i Göteborg.

Da Matteo

Da Matteo är en Göteborgsbaserad cafékedja.Fiket finns på flera adresser i stan, bland annat på Magasingatan och Vallgatan. Här finns allt från söta bakverk till smarriga pizzor attavnjuta. Caféerna är mycket mysigt inredda och de satsar på att tillhandahålla många och goda kaffesorter. Hit kan du gå både för lunch och fika. De erbjuder även baristakurser för dig som är privatperson och vill lära dig mer om yrket som barista.

Toso

Om du gillar asiatisk mat och dessutom tycker att det är roligt att få en extra speciell upplevelse när du går på restaurang är Toso det enda att rekommendera. Toso är nämligen en panasiatisk restaurang där du kan avnjuta fantastiskt god mat, dricka en härlig drink och samtidigt vistas i en häftig miljö. När du går till Toso får du med andra ord en helhetsupplevelse och du kommer definitivt att få ett fantastiskt minne med dig när du lämnar restaurangen. Det här stället passar lika bra för en dejt som till ett lunchmöte eller födelsedagsmiddagen för pappa.

Mr. P

En annan härlig restaurang i Göteborg är Mr. P. Denna restaurang erbjuder dels mycket god mat men det är också en restaurang där det är oerhört trevligt att ta en fredagsdrink med sina vänner. På Mr. P kan du både äta lunch och middag. På menyn hittar du bland annat fröyalax, BBQ kycklingstek samt färskostsorbet. Det finns helt enkelt lite allt möjligt gott att välja mellan på denna restaurang som har ett kök som sträcker sig över världens alla hörn. På sommaren är det härligt att sitta på uteserveringen och avnjuta fina drinkar över en god lunch. Medan vinterhalvåret gärna spenderas där inne med mysbelysning och tända ljus.

Kringlan

Om du vill besöka ett charmigt och unikt café är Kringlan i Haga ett hett tips. De erbjuder bland annat maffiga kanelbullar och en härlig frukost med scones, yoghurt, pannkakor och mycket mera. Det finns ett brett utbud av sötsaker i en mysig miljö där du enkelt kan sitta i flera timmar och bara njuta av den härliga atmosfären. Dessutom erbjuder de även en varierad lunchmeny med dagens lunch för den som inte är sugen på en kaffe och gobit.