Shopping

Precis som i många andra städer är shoppingen bra och varierad i Göteborg. I och med att Göteborg är en storstad finns det så klart ett brett utbud av butiker. Att rekommendera när du besöker denna kuststadär att försöka undvika de klassiska butikerna som redan finns i alla städer i Sverige. Det kan istället vara roligt att besöka de butiker som är unika och som enbart finns i just Göteborg.

NK

Ett köpcentrum som förvisso också finns i Stockholm är NK. Om du letar efter lite mer exklusiv shopping är det just till NK du ska bege dig. NK är också att rekommendera om du inte är så sugen på att gå för långa sträckor eller helt enkelt inte har tid. På NK hittar du allt från kläder till inredning och det finns många olika butiker och märken i detta köpcentrum. Dessutom finns det möjlighet att äta där också. Förutom vid tidsbrist och brist på ork att promenera runt kan NK vara alldeles utmärkt att besöka när vädret inte är på topp eftersom du inte behöver vistas utomhus.

Artilleriet

Är du istället ute efter små originella butiker i Göteborg som du kan besöka är Artilleriet något för dig. Butiken är belägen på Magasingatan 19 i Göteborg och du hittar bland annat möbler, belysning samt roliga detaljer i butiken. Utbudet liknar ingenting annat vilket gör butiken värd ett besök.

Arkaden

Ett annat köpcentrum i Göteborg som ligger mycket nära NK är Arkaden. I detta köpcentrum hittar du en del butikskedjor men också några mindre och mer originella butiker som endast finns i Göteborg. Om du vill gå i lite mer unika butiker blandat med vanliga butiker som ligger samlade på ett och samma ställe är Arkaden något för dig. I Arkaden hittar du bland annat Tara som har en del blandade märken och som säljer kläder, smycken samt diverse andra prylar. Denna butik finns inte att hitta i till exempel Stockholm eller Malmö så det är en butik som du bör passa på att besöka när du är i Göteborg. Det finns även mysiga restauranger i detta köpcentrum och förutom mode hittar du smink, inredning med mera i det fantastiska köpcentret.

Märkesoutlet Gamlestaden

Om du är ute efter något lite finare för kanske en skolavslutning, student eller bal så kan det vara värt att åka förbi märkesoutleten i Gamlestaden. Här finns mode med både en dam- och herravdelning. Men du hittar inte bara kläder utan även mängder med andra saker. Bland annat smycken, väskor och accessoarer. Fynda en ny resväska för en billig peng som du sedan kan fylla med alla dina kap. Här kan du enkelt spendera en större del av dagen för att hinna gå igenom alla hundratals skor och artiklar som säljs till ett rejält nedsatt pris. Förutom denna outlet så erbjuder även Göteborg en fin outlet med barnkläder, som heter Villervalla Outlet. Är du istället mer intresserad av sport så finns givetvis också ett Stadium Outlet i Göteborgsområdet.