Sightseeing i Göteborg

I Göteborg finns det många roliga saker att se och göra. Självklart blir de flesta sakerna lite extra roliga att göra när det är fint väder men det finns även en hel del skojigt att hitta på när vädret är dåligt. Här kommer några tips på saker som du borde se om du besöker eller för all del bor i Göteborg.

Paddan

En klassisk turistattraktion som många väljer att testa på när de besöker Göteborg är den så kallade Paddan. Även de som bor i Göteborg brukar uppskatta att ta en tur med Paddan lite då och då. Paddan är alltså en båt som du hoppar på och sedan åker en liten tur med på Göta älv bland annat. Det finns även med en guide och under turen får du dels intressant information men även höra underhållande berättelser om staden Göteborg, vilket inte är helt fel när du besöker staden och vill lära dig mer om den. Det går dessutom att välja mellan olika turer som varar olika länge. Denna typ av sightseeing brukar vara uppskattad av såväl vuxna som barn.

Universeum

Om vädret inte är på topp kan Universeum vara något att fundera på. I Göteborg finns det nämligen ett Universeum som är ett äventyr för hela familjen. Faktum är att det finns hela sju våningar av utställningar som du och din familj kan besöka. När du besöker Universeum kan du bland annat se några av de största akvarierna i Europa och här finns även en regnskog inomhus. Du får även möjlighet att testa på att resa ut i rymden.

Segway äventyr

Är du intresserad av att testa något nytt och uppleva Göteborg på ett lite annorlunda sätt? I så fall är en spännande segway-tur genom Göteborg att rekommendera. Dels är det roligt att åka segway men det är också kul att se Göteborg på en segway istället för i en bil eller på en buss till exempel. Det finns flera olika ställen där du kan hyra din segway i stan. Hyr allt ifrån en timme upp till en hel helg. Det går även att komma överens om en långtidsuthyrning om så önskas. Hyr du från Laserdome i Göteborg så har du även chansen att slå fler flugor i en smäll. Där hittar du nämligen både en laserdome arena och minigolfbana också.

Museum

Att gå på museum brukar vara något som de flesta i alla åldrar tycker om. I Göteborg kryllar det av både små och lite större museum. Varför inte ta en sväng förbi Göteborgs spårvägsmuseum? Eller kanske spendera en heldag på Naturhistoriska museet där du kan lära dig mer om världens alla djur och hur det kan ha sett ut när dinosaurerna levde? Det finns även ett flygmuseum att besöka när du är i stan. Här kan du bygga, prova på en flygsimulator och experimentera dig fram till kanske en ny tidsmaskin. För att hitta museet måste du ner 30 meter under marken – museet ligger insprängt i ett urberg. Gillar du flygplan och vill se Viggen, Draken, stridsplan och helikoptrar så är detta ställe helt klart ett måste att besöka.